Like us op Facebook

of

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

10x de meest kleurige slaapkamers

28 Jun, 2015 - Door Juliette van Oorschot

De slaapkamer, een plekje in je huis waar jij je op je allerbest moet voelen en die je rust brengt. Absoluut de moeite daar wat aandacht aan te besteden! Sommige mensen houden van een hele minimalistische inrichting van de slaapkamer met enkel een bed en nachtkastje, anderen van een ruimte die leeft, opvrolijkt en waar je als het ware de hele dag in bed zou willen blijven liggen. 

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg

Roze is een romantische, eigenzinnige en zachte kleur die helpt alle dagelijkse beslommeringen even los te laten, wat volgens mij perfect is voor in de slaapkamer. De slaapkamer is uiteindelijk toch bedoeld om te ontspannen en voor een heerlijke nachtrust. Samen met een lichte kleur blauw, die rustgevend werkt en wat roze/oranje tinten kan je een kleurige slaapkamer creëren zonder dat je weg geblazen wordt door de hoeveelheid aan kleuren. Fan van net wat fellere kleurtjes? Probeer dan een wat feller blauw of turquoise met roze, oranje en geel. Als je dit qua decoratie simpel houdt kan het geheel alsnog rustig over komen.

5.jpg
6.jpg

Een simpele manier om je slaapkamer een boost en een lekker zomer gevoel te geven, is door een of meerdere spreien met gekleurde kussentjes te combineren. Hoe meer verschillende soorten printjes en kleurtjes, hoe beter het geheel er uiteindelijk uit zal zien. Zodra je het tijd vindt voor een nieuwe kleurstelling of wat meer rust, verstop je het gewoon weer even in de kast of op de zolder! Verplaatsen naar een andere ruimte in het huis zoals de bank in de woonkamer kan ook natuurlijk!

7.jpg
8.jpg

Wat ik persoonlijk echt prachtig vind zijn planten op de slaapkamer. Het groen van de planten samen met een roze/oranje zorgen voor een krachtig contrast en geven de kamer een net wat meer bohemian uitstraling. Overigens hebben planten ook een ontspannend effect en versterkt groen de balans en harmonie in gevoel of emotie. Een behangetje met planten werkt natuurlijk ook en neemt heel wat minder ruimte in dan bijvoorbeeld een grote bananenplant.

9.jpg
10.jpg
 
Image Source: Pinterest & Oly Studio
Deel dit bericht

Anderen bezoekers bekeken ook