Like us op Facebook

of

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

10x een tintje Afrika in je huis

28 Jun, 2015 - Door Juliette van Oorschot

Een Afrikaans interieur is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij het inrichten van je huis. Maar Afrikaanse accessoires kunnen een prachtig gevoel en sfeer aan je huis geven. Om dat te bereiken hoef je natuurlijk niet helemaal over de top te gaan. Afrika is prachtig en heeft erg mooie voorwerpen om je huis een specifieke sfeer te geven. Het werkt prachtig als je van aarde- en houttinten houdt. Je hoeft echt niet heel je huis vol te proppen met maskers, boomstammen, beeldjes, speren enzovoort om toch dat Afrikaanse gevoel in je huis te creëren.
Ik heb voor jullie een aantal beelden bijeengezocht en wil graag laten zien dat je met een aantal kleine items/accessoires/details toevoegingen al heel snel een mooi Afrikaans sfeertje kan bereiken.

1.jpg
2.jpg

Geïnspireerd op de Sahara kom je al een heel eind met enkel lichte beige en aardetinten samen met verschillende kleuren hout. Zodra je daar een ruwe boomstam, karakteristieke lamp of een Afrikaans voorwerp aan toevoegt krijg je een prachtig sfeertje zoals hierboven.

3.jpg
4.jpg

Niet zo’n fan van beige tinten? Grijstinten in combinatie met planten, het liefst zo groen en groot mogelijk, brengen de jungle van Afrika naar binnen. Voeg daar zwart-wit patronen aan toe, geïnspireerd op de zebra, en het is helemaal af. Overigens ook prachtig met een fel gekleurd etnisch kleed.

5.jpg
6.jpg
1a7ef4bb99a3f3733553ea9f29453c43.jpg
8.jpg

Een mooie grote foto of iets als een schedel brengt ook gelijk het Afrikaanse gevoel in huis. En net zo makkelijk is het in huishalen van een karakteristiek printje zoals bijvoorbeeld op de hierboven afgebeelde stoel of door middel van een dierenvel.

9.jpg
10.jpg

Liever iets uitbundiger? Geen probleem. Combineer alle bovenstaande elementen samen met wat moderne meubels en je krijgt een prachtig etnisch ensemble met leuke kleurtjes, vormen en texturen.

Image source: Pinterest

Deel dit bericht

Anderen bezoekers bekeken ook