Like us op Facebook

of

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

6 x moderne uitbouw jaren 30 woning

02 May, 2018
 

Originele jaren 30 woningen zijn ongekend populair op dit moment. In sommige steden is er zelfs bijna geen beschikbaar aanbod van deze woningen. Vooral veel gezinnen kiezen vaak voor de charmes van de jaren-30 met alle bekende stijl kenmerken. 

Een van de bekendste stijl kenmerken van de jaren 30 zijn toch wel de kamers ensuite met de mooie ensuite deuren. De Kamer en Suite is de benaming voor een combinatie van een voor- en achterkamer, afgescheiden door één of twee schuifdeuren. De kamer aan de straatkant werd de voorkamer of mooie kamer genoemd. De kamer aan de achterzijde is de achterkamer, de eigenlijke woonkamer.

Naar de huidige maatstaven van wonen is een indeling met een voor - en achterkamer niet meer echt praktisch. Vooral sinds koken in een leefkeuken een steeds meer prominente rol heeft gekregen, wordt de keuken vaak nadrukkelijk betrokken bij het woongedeelte. Dit betrekken bij het woondeel kan door een muur open te breken of nog wat grondiger door het plaatsen van een aanbouw of uitbouw. Naast het betrekken van de keuken is het creëren van extra ruimte ook een goede reden van het plaatsen van een aanbouw of uitbouw

In dit blog laten we aan de hand van 6 gerealiseerde projecten zien wat de mogelijkheden zijn op het gebied van het plaatsen van een (moderne) uitbouw.

project 1

MODERNE UITBOUW 

Deze uitbouw aan een jaren 30 woning is gerealiseerd door Bob Romijnders architecten uit Nijmegen. Naast het plaatsen van de uitbouw heeft het team van Romijnders de gehele woning grondig gerenoveerd. De uitbouw bij deze woning is uitgevoerd in dezelfde jaren 30 stijl als de woning. 

Over deze renovatie schreven we eerder een blog wat je hier kan teruglezen.

Voor foto's

Foto's na de renovatie. Mooie uitbouw in dezelfde stijl als de woning.

PROJECT 2

MODERNE UITBOUW 

Ook deze uitbouw aan een jaren 30 woning is gerealiseerd door Bob Romijnders architecten. Deze uitbouw heeft weer een heel ander karakter dan de vorige. Dit andere 'karakter' komt voornamelijk door het grote stalen kozijn in de uitbouw. Dit grote kozijn sluit door de tijdloze uitstraling perfect aan bij de jaren 30-sfeer van de woning. Het grote kozijn zorgt voor veel extra licht op de gehele benedenverdieping en de stadstuin wordt mooi opgenomen door de woning.

in het ontwerp van de uitbouw is goed gekeken naar de bestaande constructie zodat het aantal ingrepen tot een minimum beperkt kon worden. Samen met de opdrachtgevers zijn er diverse materialen geselecteerd zoals een nieuwe houten visgraatvloer die van achter naar voren doorgetrokken is. Verder zie je in de uitbouw geen radiatoren omdat de verwarming in de wand is verwerkt. 

Het hele project kan je hier bekijken.

De oude situatie voor de renovatie en het plaatsen van de uitbouw

PROJECT 3

MODERNE UITBOUW 

Deze uitbouw is gerealiseerd door FOAM architecten uit Rotterdam. Het project staat in een relatief onbekend stukje Rotterdam genaamd Overschie. FOAM ontwierp een nieuwe indeling van de begane grond, inclusief een ruime uitbouw aan de achterzijde van de jaren '30 woning.

Door te werken met lichte, open materialen ontstaat een sterk contrast tussen de originele woning en de nieuwe uitbouw, waardoor duidelijk is waar oud ophoudt en het nieuwe begint. De extra ruimte die is verkregen door de uitbouw is benut voor het creëren van een ruime woonkeuken en bijkeuken.

Het hele project kan je hier bekijken.

PROJECT 4

MODERNE UITBOUW 

Deze moderne uitbouw aan een jaren 30 woning is gerealiseerd door Christel Smeets architect  BNA uit Breda. De jaren-30 woning is gelegen aan van de mooie lanen van Breda. 

De zijkant en achterzijde van deze jaren 30 woning in Breda is uitgebreid met een grote moderne uitbouw die de gehele breedte van de woning beslaat. De uitbouw is opgebouwd uit luxe en duurzame materialen met veel ramen voor een optimale lichtinval. Op het oog lijkt het of de uitbouw ''hangt" in een constructie van gegalvaniseerde H-profielen. 

Over dit uitbouw project schreven we eerder ook een blog wat je hier helemaal kan lezen.

PROJECT 5

MODERNE UITBOUW 

Deze moderne uitbouw aan een jaren 30 woning is gerealiseerd door Kraal Architecten uit Utrecht. 

Deze uitbouw is zowel van binnen als van buiten een van de mooiste uit het rijtje van 6. Door het vele gebruik van hout past deze uitbouw perfect bij het huis maar ook bij de tuin. Mooi en uniek ontwerp wat echt eigen is. Bij deze uitbouw hoef je je geen zorgen maken dat buren precies hetzelfde hebben. Uniek ontwerp mede door de grote overstekken.  

De uitbreiding is opgebouwd uit twee over elkaar hakende delen, waardoor er een gevoel van gelaagdheid en diepte ontstaat.

Het hele project kan je hier bekijken.

PROJECT 6

MODERNE UITBOUW 

Last but not Least! 

De laatste uitbouw uit de serie van 6 is ook van Kraal Architecten uit Utrecht.

Deze jaren-30 was vroeger een winkel waardoor de indeling niet optimaal voldeed om te wonen. Door Kraal Architecten is een uitbouw ontworpen waardoor de leefruimte op de benedenverdieping beter in balans is. De zwarte stalen pui met grote ramen zorgt voor maximale lichtinval en geeft de jaren'30 woning tevens een moderne en stjlvolle uitstraling.

Het hele project kan je hier bekijken.

Ben je van plan de stap te nemen en een aanbouw aan je huis te laten plaatsen? Alle genoemde professionals hebben al meerdere van dit soort projecten gedaan en een jarenlange ervaring.

Hierbij de professionals nog een keer op een rij:

Bob Romijnders Architecten - Nijmegen. Hier vind je hun contactgegevens 

FOAM Architecten - Rotterdam. Hier vind je hun contactgegevens 

Christel Smeets Architect BNA - Breda. Hier vind je haar contactgegevens 

Kraal Architecten - Utrecht. Hier vind je haar contactgegevens

 

Deel dit bericht

Anderen bezoekers bekeken ook