Like us op Facebook

of

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Badkamer in landelijke stijl

29 Oct, 2015 - Door Sophie Sponselee

Een badkamer in landelijke stijl, veel mensen zijn fan. Door de combinatie van zachte kleuren en ambachtelijke vormen van de landelijke stijl maak je van je koude kille badkamer een fijne, warme en sfeervolle plek. Van een modern tot klassiek, alles is mogelijk binnen de landelijke stijl. Maar hoe geef je je bestaande badkamer of je compleet nieuwe badkamer een landelijke uitstraling? Je leest het hier.

Het kleurgebruik van een badkamer in landelijke stijl beperkt zich vaak tot de natuurlijke tinten. Er wordt meestal gebruik gemaakt van zand- of aardetinten die dan worden gecombineerd met off-white. Wanneer je toch graag gebruik wilt maken van kleur, kies dan voor pasteltinten. 

Niet alleen de kleur maar ook het gebruik van lambrisering is een kenmerk van de landelijke stijl. De lambrisering in een landelijke badkamer loopt tot schouderhoogte van de wand. Deze lambrisering bestaat vaak uit panelen of planken van hout. Ook een optie is het gebruik van tegels tegen de wand. Om het landelijke gevoel te versterken worden de houten planken in off-white tinten geverfd. Wanneer je dezelfde kleur geeft aan het raamwerk en de lambrisering wordt de badkamer optisch groter en zal deze ook meer rust uit stralen. 

Badkamer in landelijke stijl
Badkamer in landelijke stijl

De meubels in de landelijke badkamer herken je aan de simpele vormgeving. De landelijke meubels stralen ambacht uit en hierdoor ook een bepaalde charme. In het landelijke interieur wordt er gebruik gemaakt van verschillende meubels. Het maakt niet uit wanneer de kasten uit een andere collectie komen, omdat ieder meubel op zich staat. Op deze manier kun je spelen en combineren met zowel klassieke als moderne meubels. Het geeft je landelijke badkamer een unieke uitstraling. 

Badkamer in landelijke stijl
Badkamer in landelijke stijl

Succes met het realiseren van je eigen landelijke badkamer.

Sources: Header: Van Marcke 1. Sanitairwinkel 2. Badwinkel.be 3. Interieurdesigner.be 4. BHG 5. Homebunch 6. Van Heck 7. Lizmarie 8. Shelterness

Deel dit bericht

Anderen bezoekers bekeken ook