Like us op Facebook

of

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Binnenkijken: woongeluk en een zee van ruimte

01 Dec, 2017

Van Mosel / Fasen Interieurbouw

Tekst Natasha Tjon-A-Loi
Fotografie Aimée Harries

Je koopt een monumentaal herenhuis aan een fraaie statige laan in Breda met een riante tuin en op loopafstand van het Mastbos. Kan het nog mooier dan dit? Hoewel de woning in vrij goede staat verkeerde en smaakvol was ingericht, wilden de bewoners dat hun nieuwe familiehuis een moderne inrichting zou krijgen. Met hulp van een bevriende aannemer creëerden ze een ultra-luxe interieur dat zich plaatst in de categorie droomhuis.

Toen de woning in verkoop kwam zijn de bewoners dezelfde dag nog gaan kijken en brachten direct een goed bod uit. Ze vielen als een blok voor het huis en wisten meteen dat ze hier met hun gezin wilden wonen. ‘Ons huis is verbouwd en ingericht om er nog lang te blijven wonen’ zegt de bewoonster. ‘We waren op slag verliefd op het huis en voelden ons hier onmiddellijk thuis. Hiervoor woonden we met veel plezier in het centrum van Breda, maar een parkeerplek vinden werd steeds lastiger en we misten een tuin.’

‘Voorheen woonden hier expats. Dat gaf een heel ander gevoel, het was hier wel mooi maar toch oud’ zegt de bewoonster. Daarom werd alles vernieuwd en is de indeling ingrijpend veranderd. Van Mosel exclusieve interieurwerken nam het voortouw en begeleidde de hele verbouwing van a tot z.

---
Achter de voordeur bevindt zich een imposante hal met rechts een speel- en werkkamer. De opvallende vloertegels zijn van keramiek en afkomstig van Het Badhuys.

De bewoners vielen voor het licht en de indeling van de ruimtes en hoewel de bewoonster precies wist wat ze wilde, is ook geluisterd naar het advies van vakmensen. De ingrepen die Van Mosel exclusieve interieurwerken deed kloppen helemaal. Zo bedacht Martijn van Mosel de voorzetwand voor de haard waar de televisie en een Sonos audiosysteem een plek in kregen. Een goede zet, het matched perfect! Het zitgedeelte is een heerlijke plek om te verblijven vinden de bewoners. De ruimte voelt warm aan, ondanks het 3,5 meter hoge plafond. De hoogte is imposant en maakte het voor de vakmensen nog best lastig om de plafondhoge boekenkast een nieuwe indeling te geven. Toch voelt het ondanks de ruime kamers en grootte van de woning niet te groot aan. Dit komt mede door de knusse hoekjes in huis. ‘Dat is nu precies wat we zo fijn vinden aan dit huis’, bevestigt de bewoonster. ‘Het voelde toen we hier de eerste keer kwamen alsof er een warme deken over ons heen viel en dat voelt zo nog steeds. Wij ervaren elke dag weer een geluksgevoel.’

---
Het hoge plafond heeft een mooie beige kleur dat terugkomt in de Duettes van Sunway. Jolanda Knook adviseerde om deze kleur op het plafond aan te brengen. Het effect is bijzonder mooi.

Het Linteloo bankstel werd gekocht bij De Toren Interieurs in Breda.

In het woongedeelte en de keuken ligt een prachtige eikenhouten parketvloer met visgraat patroon van BVO Vloeren.

Voor het verlichtingsplan is Rob van Oers van Oerlicht betrokken.

Het grappige is volgens de bewoonster dat ze ervoor hebben gekozen om in de tussenkamer een grote eettafel te plaatsen. ‘Wij dachten dat dit het hart van het huis zou worden en kunnen daar gemakkelijk met tien mensen aan eten, maar we zitten er bijna nooit. Nu we er wonen blijkt dat de meest favoriete plek van ons gezin de keuken is’. 

---
Boven de eettafel hangen twee Muffin lampen van Brokis.

Binnenkijken in een stijlvol herenhuis in Breda - OBLY blogazine luxe wonen

Was de keukenopstelling voorheen beperkt, nu is aan de achterkant van de woning een riante leefkeuken ontstaan met uitzicht op de prachtige tuin. Een heerlijke ruimte want de man des huizes kookt graag en is dan vaak in de keuken te vinden. En als het gezin bezoek krijgt is het ook de favoriete plek van de gasten want iedereen verzameld zich altijd rondom het kookeiland. 

De keuken van gescratched eiken komt van Fasen Interieurbouw en is gemaakt door Van Mosel exclusieve interieurwerken. Het blad is van betonlook. De kookpitten zijn van Pitt Cooking en de afzuigkap is van Wave Kitchen Products

In de L-opstelling van de royale keuken bevindt zich een AGA fornuis. 

De spiegel in de keuken is op maat gemaakt en ontworpen door Van Mosel exclusieve interieurwerken.

Op de eerste verdieping zijn twee royale slaapkamers gecreëerd en bevindt zich een ruime badkamer van Het Badhuys.

Op de tweede verdieping bevinden zich nog eens drie slaapkamers en een luxe, tweede badkamer. Met twee fraaie kinderkamers en een extra kamer voor logees is op deze verdieping een zee van ruimte. Ook deze badkamer is gerealiseerd door Het Badhuys

Op de tekening is goed te zien hoe de oorspronkelijk bouw van het herenhuis was. Nu is het opgedeeld in drie woningen. De bewoners wonen in het middelste huis met de originele koepel.

Het verhaal gaat dat één van de vorige bewoners Joods was en om die reden de Davidster na de oorlog in het plafond heeft laten zetten. De ster zorgt voor daglicht en geeft een heel bijzondere sfeer. Hij is vanuit het hele trappenhuis zichtbaar. 


VAKMENSEN EN PROFESSIONALS

Aan dit project hebben onder de bezielende leiding van Van Mosel exclusieve interieurs meerdere bedrijven succesvol en in goede harmonie samengewerkt. Hierdoor verliep de verbouwing van het herenhuis zeer voorspoedig met een fantastisch resultaat. Alle deelnemende bedrijven zijn gemarkeerd en te vinden op OBLY. Door op de links te klikken kom je op de profielpagina van de OBLY Professionals met meer informatie en gerealiseerde projecten. Laat je inspireren!

AIMEE BY ME verzorgde de fotografie.

Headerfoto binnenkijken herenhuis Breda-OBLY blog.jpg

'We ervaren nog dagelijks een groot gevoel van geluk. We gaan hier nooit meer weg'

Deel dit bericht

Anderen bezoekers bekeken ook