Like us op Facebook

of

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

De Goede Bouw Villa

03 Oct, 2018

De Goede BouwBouwbedrijven

Hoe zal het huis eruit zien van een gezin, waarvan de man des huizes al jarenlang actief is in de bouw en veel mooie projecten mede heeft gerealiseerd? We nemen je graag mee in een virtuele rondleiding in en rondom de woning door middel van foto's en een spectaculaire drone film.

Door alle opgedane ervaring was de man des huizes kritisch op afwerkings niveau en heeft een uitgesproken mening over vormgeving en hoe het gezin wil wonen. Dit en samenwerkingen met de beste (interieur) professionals heeft tot dit bijzondere eindresultaat geleid.

We beginnen deze tour met de buitenzijde van de villa. De woning is ontworpen door het bekende architecten bureau Grosfeld van der Velde uit Breda. Zij hebben veel ervaring in het ontwerpen van de mooist denkare villa's. Op hun OBLY profiel vind je meerdere voorbeelden van door hun ontworpen villa's. 

Jaap Bekkers van het architecten bureau heeft een korte toelichting gegeven over het ontwerp en hoe hij tot dit ontwerp zijn gekomen:

Quote "De villa is onderdeel van een kleinschalige ontwikkeling van 4 woningen op een mooi gelegen en rustig binnenterrein aan de Haagweg in Breda. Het perceel is grotendeels omsloten door achtertuinen en naastliggende woningen en kent daardoor een relatief beperkt front aan de straatzijde. 

De oriëntatie op de zon, het relatief grote woonprogramma op de begane grond en de eigenzinnige vorm van het kavel, hebben geleid tot het ontwerp van een haakvorming volume, zo dicht mogelijk gesitueerd aan de straat, waardoor de achtertuin maximale afmetingen kent en licht is.

De villa in grijs genuanceerd metselwerk met naturel houten vlakvulling is gesloten naar de straat en maximaal transparant naar de privétuin. Deze transparantie zorgt voor diagonale zichten door de woning en een intense relatie met de tuin die zo integraal onderdeel wordt van de beleving van de leefruimtes op de begane grond.

De compacte bouwmassa op de verdieping met slaapvertrekken is zodanig gesitueerd dat de ochtend-, middag- en avondzon maximaal vat hebben op de tuin. De architectuur van de woning krijgt door de positie van de opbouw en diverse uitsnijdingen op de begane grond, waaronder die voor een ruime carport, een eigenzinnig karakter dat verder wordt versterkt door de eenduidige materialisering in metselwerk en hout."

Naast het exterieur heeft Grosfeld van der Velde ook het vaste interieur ontworpen.

Praktisch de gehele benedenverdieping aan de achterzijde van de woning is opgebouwd uit glas. De aluminium puien zijn grotendeels te openen waardoor binnen, buiten wordt. Van Iersel geveltechniek is dé specialist op het gebied van aluminium puien en schuifwanden zoals toegepast in dit project. Voor een optimale isolatie is gekozen voor triple blank gelaagde beglazing.

 
 
 

Van buiten vervolgen we de tour naar binnen. Ook binnen in de woning heeft alles een hoog afwerkingsniveau en is ontworpen met een oog voor detail.

Een aantal punten die in het oog springen:

  • Ingestucte plinten, BG B-minus aluminium plinten welke op de monolitische beton vloer zijn geplaatst, 1e verdieping ingestucte houten plinten.
  • Akoestisch plafond, door de harde materialen (betonnen vloer, veel glas en weinig stoffering zoals gordijnen) is er een akoestisch plafond gemonteerd waardoor het geluid gedempt wordt. Alle spots zijn wel volledig weggewerkt in dit plafond.
  • Domotica systeem Gira eNet, schakelmateriaal minimalistisch en dunner dan normaal ( steekt minder ver uit de muur).
  • Blinde scharnieren op alle deuren en magneetsloten, tevens een Xinix deur (deur volledig weggewerkt in stucwerk).
  • Terrassen gelijk met vloeren binnen, zelfde materiaal (monolitisch beton).
  • Hoogwaardige isolatie, hoger dan bouwbesluit en volledig lucht dicht gebouwd.
  • Plafonds buiten gestuct en voorzien van geïntegreerde heaters en verlichting.
  • CO2 gestuurde Ventilatie in hele woning weg gewerkt in kasten en hierdoor uit het zicht.

Tussen de living en de keuken is de eetkamer gesitueerd. Een aangename plek in de woning waar je optimaal kunt genieten en waar je praktisch buiten bent met door de schuifpuien. In het oog springend in deze ruimte is het behang van ArteHet behang is een natuurproduct van vezels die een speciaal effect geven. Aan weerszijden van de muur is een profiel geplaatst voor een strakke afwerking en tegen beschadiging. Het behang is afkomstig uit de Oculaire line van Arte en geleverd en geplaatst door Maurice de Man wandbekleding.

Ook de tijdloze stalen deuren mogen uiteraard niet ontbreken in een project als dit. Er zijn diverse stalen deuren geplaatst die naast een esthetische functie ook bijdragen aan de lichtinval en het lijnenspel wat overal doorloopt. De stalen deuren voor dit project zijn geleverd door Heer&Staalmeester uit Dongen.

De keuken is dit project is gerealiseerd door Antonissen InterieurbouwHet keukeneiland is strak wit en is aan 4-zijden afgewerkt met HI-MACS inclusief de stopcontacten aan de zijkant wat je op de onderstaande foto ziet. Alle apparatuur is van MieleApparatuur die is gebruikt: koelkast, vriezer, wijnkoelkast, inductie kookplaat, afzuigkap, oven, combi-stoomoven, warmhoudlades en vaatwasser. 

Als sfeervolle roomdivider is door Van der Pluim haarden & schouwen een doorkijkhaard geplaatst. Van der Pluijm heeft een mooie doorkijk haard van Spartherm geplaatst van het model Varia FDh 3S. Spartherm haarden kenmerken zich door een minimalistische uitstraling. Bij dit model zit geen greep maar een losse bedienings sleutel wat zorgt voor een strakkere uitstraling. Het mooie van een doorkijkhaard is dat je deze aan 2 zijden anders kunt afwerken. Dat is in dit geval ook gedaan. Aan de ene zijde is deze ingestuct en aan de andere zijde is deze mooi bekleed met hardsteen door Jerome Petit natuursteen uit Breda. Aan de kopse zijde is een voorziening gemaakt voor houtopslag.

Het Badhuys ontwerpt, bouwt, renoveert en monteert complete maatwerk badkamers en toiletten. Voor deze woning heeft Het Badhuys al het sanitair gedaan waaronder de toiletten en meerdere badkamers waarvan de 'ouderlijke' badkamer het meest bijzonder is. Het mooie vrijstaande bad van Corian met de mat zwarte kranen is helemaal af en van deze tijd.

In een nieuwe woning heb je als bewoner de mogelijkheid alles volledig nieuw en naar jouw wens en smaak in te richten. In dit huis is dit niet anders. Alles is volledig op maat gemaakt naar wens van de kleine en grote bewoners. Al het maatwerk is gedaan door Van Mosel Interieurbouw.

ENTHOUSIAST GEWORDEN, en zelf ook verbouwplannen?

Hierbij nog even alle gegevens van de professionals die hebben deelgenomen aan dit project:

Fotografie en film 

(Drone)Film - Kaige productions

Frank Poppelaars Fotografie

Michel Kievits Fotografie  

 

 

Deel dit bericht

Anderen bezoekers bekeken ook