Like us op Facebook

of

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Design tegels

14 Jun, 2018

Designtegels Vloervormgevers

Er zijn van die jonge ondernemers die met hun creativiteit ver boven het maaiveld uitsteken. Ondernemende geesten die, wars van arrogantie, buiten de geijkte paden hun hart vol passie volgen. We praten over 2003 als Ramon en Martijn vanuit een VW '69 bestelbusje vol cementtegels een eigentijdse tegel wegzetten voor consument en architecten. 

Designtegels is met de showrooms in Breda, Utrecht en Berlijn een naam om te onthouden! Niet alleen de showrooms zijn meer dan een bezoek waard met de stijlkamers vol inspiratie, ook de vele projecten laten je zonder twijfel "we want more" roepen. Daar hoef je geen tegelkenner voor te zijn.  

OBLY neemt je mee naar het inspirerende VW busje verhaal achter Designtegels en toont je de  beelden van top projecten die ze op hun conto mogen schrijven. Van horeca projecten tot woonhuizen - Designtegels maakt het mooier.

Het eerste project wat je laten zien is Waag Leiden. Een meer dan bijzondere plek waar je kunt lunchen of dineren onder de prachtige gewelven van de monumentale Boterhal of in de glazen nieuwe aanbouw. De bar is een betegelde eyecatcher in kleuren die meteen de warme aandacht verdienen. Het beton op de vloer is nog meer gaan leven met de betegelde vlakken.

portugese-cementtegel 

escher-quarto-s800

De tegels op de bar zijn de hip and trending Bejmat tegels (spreek uit als Beesjmat). Bejmat tegels zijn Marokkaanse tegels die op vergelijkbare manier worden gemaakt als de Zelliges. Het zijn rechthoekige, dikke tegels die gebruikt worden voor wanden en op vloeren.

Deze Marokkaanse topper leent zich prima om er verschillende patronen mee te leggen zoals; Steens, Visgraat, Blok en Recht. De kleuren zijn vergelijkbaar met die van Zelliges en bevatten veelal mooie kleur nuances.

Bejmat tegels worden op meerdere plekken in Marokko gemaakt maar met name in Fez treft men grote bedrijvigheid in deze tegelsoort. Bejmat tegels zijn vrij nieuw in Nederland en meteen een trendsetter eersteklas. 

Van brasserie, restaurant tot een strandpaviljoen. Overal zie je de tegels van Designtegels. Ook dit prachtige strandpaviljoen in Katwijk ligt vol met spetterende patchworktegels en daarnaast is de bar versiert met de groene Bejmat. De toiletten van dit strandpaviljoen zijn rijkelijk gedecoreerd met een mix and match van verschillende patronen.

VN Amarillo 01 

Patchwork bonte mix

Bejmat Vert Foncee

Ook in woonhuizen weet Designtegels altijd weer een glimlach op je gezicht te toveren. Onderstaand een aantal voorbeelden met telkens weer een unieke toepassing per ruimte met een geheel eigen sfeer en beleving.

Hoe het allemaal begon
Het oude Volkswagen busje heeft het zwaar als Ramon Huigen in 2003 drieënhalf duizend kilometer terugrijdt van Noord-Afrika naar Utrecht. Achterin ligt een partij kleurige authentieke cementtegels. Ramon was ze tijdens zijn surfvakantie per toeval tegengekomen in een kleine tegelwerkplaats in Zuid-Marokko. Hij was gelijk verkocht. En de tegels dus ook. De motieven, de kleuren, het ambachtelijke natuurlijke productieproces en de rijke historie boeien hem zo dat Ramon besluit om voor eigen gebruik een paar dozen mee naar Nederland te nemen.

Thuis legt hij een prachtige kleurrijke cementvloer in zijn keuken en op zijn terras. Het terras wordt met deze vakantieschat meteen een tweede woonkamer tijdens de lange zomeravonden. Dit blijft niet onopgemerkt onder zijn familie, vrienden en kennissen.  Zij willen die sfeer ook hebben. Ramon besluit van zijn laatste spaarcenten een container cementtegels vanuit Marokko te laten overkomen. Als enige tijd later zijn volledige kennissenkring zich thuis in Mediterrane sferen waant, weet hij dat hij dit de rest van de Westerse wereld niet mag onthouden. Dit moest groter worden aangepakt. Ramon benadert zijn toenmalige zwager Martijn Dijkstra en het vervolg is history.

Vanuit een kleine garagebox aan de Duurstedelaan in Utrecht worden de eerste orders verwerkt. De eerste containers worden op de vrije zaterdag met hulp van vrienden zelf uitgeladen en opgeslagen. De vraag is zo groot dat Ramon en Martijn er ieder half jaar een nieuwe garagebox bij moeten huren. Het is duidelijk: deze hobby loopt uit de hand. Designtegels kan niet meer worden gecombineerd met een vaste baan. Beide ondernemers-in-de-dop besluiten daarom hun passie te volgen en zich voortaan full-time in te zetten om hun bedrijf verder uit te bouwen.

Passie brengt groei
Tegenwoordig is Designtegels een van de grotere leveranciers van cementtegels, ook wel Portugese tegels genoemd, in Europa. Aan het assortiment zijn de laatste jaren nieuwe producten als Marokkaanse- & Spaanse tegels, Mozaïek en Metro tegels toegevoegd. Allen met een breed scala aan kleuren en vernieuwende patronen. Hiernaast produceren ze met veel passie vloeren op maat voor badkamers, woonkamers, terrassen, winkelketens, horeca en hotels. Van Breda tot aan Barcelona en Curacao. De mozaïek tegels (marmer) werden speciaal ontworpen voor Scotch&Soda en zijn met hun unieke uitstraling en motief alleen te koop bij Designtegels. 

Sahara-zand
In de loods achter de 
Utrechtse showroom staat nog steeds dezelfde grijze Volkswagen T2A uit 1969 waarmee het in 2003 allemaal begon. Het ruim veertig jaar oude busje is inmiddels helemaal opgeknapt. Maar als je heel goed zoekt, is er misschien nog wel een enkele korrel verdwaald Sahara-zand in te ontdekken...

De showroom in Breda, Utrecht en Berlijn zijn een must voor ieder die vol inspiratie naar huis wil gaan. Eenmaal Designtegels bezocht, wil je het liefst de dag erna thuis of in de tuin al aan de slag. Geen saaie tegelborden maar verrassende patronen en een oase aan mogelijkheden. Stylisch ingerichte ruimtes. Van keuken, badkamer, WC tot aan leef- en loungehoeken. Kamers waarin je ziet wat je met de verschillende tegels kan doen. In wit tinten of juist kleurrijk. Uiteraard krijg je voor allen een leg- en onderhoudsadvies en hebben ze ook de benodigde hulpmiddelen en materialen. 

Tegels van Designtegels zijn niet zomaar tegels. Allen kennen een verhaal en geschiedenis. Ze worden in goede omstandigheden en in eigen beheer geproduceerd. De profielpagina van Designtegels vertelt je er alles over.  

Alles is online te bestellen maar heb je tijd, zeker een keer gaan binnen kijken in Utrecht of Breda. 

Contactinformatie:
I: Designtegels

E: info@designtegels.nl

T: +31 (0)853001111

Telefonisch bereikbaar van: 
Dinsdag t/m Vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.
Zaterdag alleen via showrooms.

Deel dit bericht

Anderen bezoekers bekeken ook