Like us op Facebook

of

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

JP Walker maatwerk keukens

06 Jun, 2017

JP WalkerKeukenvormgevers

Jean Paul Walker is met zijn onderneming gevestigd in het Drentse Veenhuizen en staat voor het type ondernemer waar wij ons met OBLY graag op richten: gepassioneerd, gedreven, ambitieus en buitengewoon getalenteerd in hetgeen hij doet, namelijk het op maat maken van de allermooiste keukens en interieurs.

Geen massaproductie maar stuk voor stuk handgemaakte keukens en interieurs. Jean Paul heeft een grote voorliefde voor het werken met natuurlijke materialen en dan voornamelijk met verschillende soorten hout. Door zijn jarenlange opgedane kennis over hout en het ambachtelijk verwerken hiervan in zijn ontwerpen, kan hij aan elke gewenste vraag voldoen.

Samen met Jean Paul Walker en zijn team van vakmensen ontwerpt de consument een geheel eigen keuken of interieur. JP Walker geeft advies over de juiste indeling en gezamenlijk wordt de juiste stijl gekozen en de gewenste materialen samengesteld. Hierboven een kleine impressie van de werkwijze, mogelijkheden en materialen van JP Walker in de vorm van een video.

Ieder ontwerp wordt op maat gemaakt en is daardoor ook echt uniek. De schoonheid van puur hout is een van de hoofdgedachten die wordt aangehouden bij het maken van een ontwerp. De uiteindelijke realisaties zijn duurzaam door het gebruik van eerlijke materialen en de mooiste details. Ook is de ambacht goed te zien en de sfeer is te voelen in ieder ontwerp.

Buiten de verschillende houtsoorten wordt er ook gebruik gemaakt van combinaties van beton, natuursteen,RVS of bijvoorbeeld Corian®. 

Hieronder vind je een impressie van een aantal van de mooiste projecten van JP Walker keukens.


 

Keuken van oud eiken wagonplanken
Een keuken van oud eiken houten wagonplanken met een werkblad van beton. In de kastenwand zijn een Boretti Abbinato koeler en een Smeg wijnkast geïntegreerd. Ook de tafel van eiken delen op een blauw stalen poot is door JP Walker ontworpen en gemaakt.

Stedelijk houten keuken
Stedelijk houten keuken die een ruimtelijk, stoer en warm is. De omgeving vormt samen met het witte aanrechtblad voor een omkadering van het warme hout. Ruw eiken in zijn natuurlijke kleur geaccentueerd met RVS details zoals grepen, Quooker en apparatuur. Een meubel om van te genieten. Een meubel om aan te werken waar de mooiste gerechten ontstaan.

Eiken keuken met betonnen werkbladen
Deze stoere keuken is van prachtig geplankt eiken met betonnen werkbladen. De laden zijn volledig greeploos uitgevoerd met servo-drive. De inhoud van de kasten wand is gevuld met apparatuur van Miele. Fraaie details in deze keuken zijn de kranenset van Dornbracht en Quooker.

Handgemaakte keuken
Door het vele gebruik van hout en greeploze kasten in combinatie met de witte muur en opvallende lampen heeft deze keuken een Scandinavisch uiterlijk gekregen. Typisch voor JP Walker elke keuken is echt uniek en heeft geheel eigen stijl en karakter.

Handgemaakte keuken

Ook deze keuken heeft weer een geheel eigen stijl en karakter. Uniek door het grote dikke betonnen werkblad waarin Pitt-cooking branders zijn verwerkt, de lange vrije overspanning met een doorlopend staand betonnen deel en de houten bekleding van het onderstel van het eiland. 

Landelijk moderne keuken
Een van de gerealiseerde pronkstukken in de landelijk moderne stijl van JP Walker. Dit project onderscheidt zich door het zeer grote keukeneiland van beton. "Het was voor ons een feest om dit keukeneiland van Teawood en beton te mogen maken!"  Een groot keukeneiland van 6.30 meter lang en 2.30 meter breed met als basis een betonnen werkblad van 6.00 meter lang en 1.70 breed. In deze keuken is een gashaard geplaatst van Boley. De Boley 186 als eyecatcher is speciaal voor dit project gemaakt.

Door het gebruik van lange en eenvoudige lijnen en het gebruik van prachtig donker Teawood in combinatie met het beton en rvs, krijgt deze keuken met keukeneiland een stoere en tegelijk een elegante warme uitstraling. 

Landelijk moderne keuken
Zeer fraaie maatwerk keuken van JP Walker uitgevoerd in ruw eiken in combinatie met ®Corian. Deze unieke combinatie van materialen zorgt voor een landelijk moderne stijl.  ®Corian is op dit moment een zeer gewild materiaal wat op veel verschillende manieren toepasbaar is. Deze landelijk moderne keuken is een goed voorbeeld van de mogelijkheden. De ingang naar de bijkeuken is verwerkt in het ontwerp. Naast de inbouwapparatuur is een op maat gemaakte deur gesitueerd met een ingang naar de bijkeuken. De gebruikte apparatuur is van Miele. Een fantastische keuken ontworpen naar de huidige tijdsgeest. Aan de ene kant het sfeervolle en landelijke gevoel en aan de andere kant het moderne en strakke.

Landelijk eiken moderne keuken | boekenkast
Dit is waar JP Walker voor staat, maatwerk ten top. Mooie, werkbare maar zeker ook een prettige keuken om echt in te genieten. Door het gebruik van eiken heeft de keuken een landelijke uitstraling maar toch met alle moderne gemakken. Ook de boekenkast van 5 meter hoog van eiken is door JP Walker ontworpen en gerealiseerd.

Bekijk hier een uitgebreid artikel over deze landelijke keuken met een bijpassende boekenkast.

JP Walker heeft een aantal mooie projecten op OBLY staan. Klik hier voor de profielpagina met nog meer foto's van deze bijzondere projecten.

Deel dit bericht

Anderen bezoekers bekeken ook