Like us op Facebook

of

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Klassiek ontmoet modern door Stoop Tuinen

17 Jul, 2015 - Door Bram Vogelpoel

De zomer komt eraan. In de OBLY Tour van deze week een fraai aangelegde tuin aan een statige villa in het Noord Brabantse Nuenen door Stoop Tuinen.

Strak vormgeven en weelderig invullen is de kern van de filosofie van Stoop Tuinen. We spraken met Gert-Jan Schouwenaar, tuin- en landschapsarchitect bij Stoop Tuinen. Gert-Jan ontwerpt tuinen met een sterke structuur en een uitbundige beplanting. Voor dit project heeft hij al zijn jarenlange ervaring en expertise gebruikt om tot dit resultaat te komen. Het resultaat is een geslaagde combinatie van klassiek met modern die goed aansluit bij enerzijds de statige uitstraling van de villa en anderzijds de moderne sfeer van de nieuwe aanbouw. Ook kunst kreeg een belangrijke rol in het ontwerp.

Het project is in samenwerking gedaan met Bart de Groof van Tenbeckdegroof architecten. Zij hebben de moderne aanbouw gerealiseerd wat een mooi contrast geeft met de klassieke villa. Ook het interieur is modern en strak.

Het project
Ontwerpen en realiseren van tuin en zwembad aan villa

De bewoners
Stel

De woonwens
Vernieuwen van de tuin met een moderne uitstraling, een zwembad en de kunstcollectie in beeld

Dit ook voor Gert-Jan Schouwenaar zeer bijzondere project is met recht een totale renovatie te noemen. Op deze foto’s is goed te zien hoe het eruit zag voor de realisatie.

1 CIMG3090.JPG
2 CIMG3092.JPG
3 CIMG3095.JPG

 

4 CIMG3114.JPG
5 CIMG3094.JPG
6 CIMG3105.JPG

Dat het aanleggen van een tuin van deze grote en met zoveel verschillende elementen erin verwerkt, veel tijd, materialen en vooral ook vakmanschap van het hoogste niveau vergt zal niemand verbazen.

1.JPG 
2.JPG
3.JPG
4.JPG

Het prachtige eindresultaat van de voortuin. Deze is bewust heel klassiek ingericht en combineert mooi met de statige uitstraling van de villa. Het pad naar de voordeur is aangelegd met oude gebruikte klinkers. 

1.JPG

Aan weerszijden van het pad grote taxusbollen van 1.80meter hoog. De rijkelijk aangeplante lavendel is een knipoog naar de lavendelvelden uit van Goghs werk

2.JPG
3.JPG

De achterzijde en tuin van de woning zijn een totaal contrast ten opzichte van de klassieke voortuin. De achtertuin is zeer modern en strak uitgevoerd met ruimtelijke structuren, veel verschillende kleuren groen en hoogtes.

5.JPG
6.JPG

De opdrachtgever zwemt dagelijks, ook in de wintermaanden!  Er is heerlijk zwembad waar de bewoners intens van genieten.  Het zwembad is ondanks zijn ligging en grote slechts bescheiden aanwezig in het ontwerp. 

7.JPG

Op elk moment en op elke plek kunnen de bewoners optimaal genieten in de tuin door de vele zitjes en terrassen. Onder het hardhouten loungeterras langs het zwembad is subtiel een jacuzzi geplaatst.

8.JPG
9.JPG
10.JPG

Ook voor de kunstcollectie van de bewoners is ruimte gemaakt in het ontwerp. Vooral de kleuren van levensechte schaakspel contrasteren mooi met de overige kleuren in de tuin.

11.JPG
12.JPG

Voor alle projecten en het profiel van Stoop Tuinen Stooptuinen klik hier.

Zelf hier je project presenteren? Stuur ons een mail info@obly.com

Deel dit bericht

Anderen bezoekers bekeken ook