Like us op Facebook

of

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwe inrichting keuken, eetkamer en zitkamer jaren 30 woning

26 Jun, 2017 - Door Lisanne Kwerreveld

Maaike van Diemen Interieurontwerp
maaike.jpg

Over Maaike
Maaike van Diemen weet als geen ander hoe ze een ruimte de juiste uitstraling, sfeer en persoonlijke touch kan geven. Dit doet ze door in haar ontwerpen altijd de sferen en stijlen ideaal op elkaar te laten aansluiten. Ze maakt gebruik van verschillende combinaties van materialen en kleuren. Modern en vintage, stoer en klassiek en bijvoorbeeld sober naast robuust. Ze weet precies hoe ze de wensen van de klant moet vertalen naar het ideale eindresultaat. Haar portfolio van zeer stijlvolle ontwerpen voor mooie karakteristieke huizen groeit gestaag. Een ontwerp van Maaike is altijd zeer sfeervol en zal de bewoners een heerlijke nieuwe plek geven waar zij lang kunnen genieten.

Project
Deze jaren 30 woning uit 1923 heeft een bijzonder mooie metamorfose ondergaan. De keuken, eetkamer en zitkamer hebben een nieuw uiterlijk gekregen met de kenmerkende signature van Maaike van Diemen.  

De keuken is vaak het hart van een woning en wordt ook vaak een leefkeuken genoemd. In dit geval ligt de keuken ook echt in het midden van de woning, tussen de zitkamer en eetkamer in. Wat direct opvalt is het gebruik van de karakteristieke kleuren van de verschillende soorten materialen zoals hout. Op het eerste gezicht zie je gelijk een groot contrast en merk je direct op hoe alles perfect naadloos in elkaar overloopt. Dit komt ook door de houten visgraatvloer die over de hele benedenverdieping doorloopt.

De keuken bestaat uit een enorme op maat gemaakte kast en een losstaand wit keukeneiland. Deze zwarte eikenhouten kast is als een blok in elkaar gezet. Aan de ene kant is het een keukenelement, de andere kant is een wandkast.
De enorme zwarte kast heeft alle benodigde apparatuur. Een ingebouwde afzuigkap en oven zijn uiteraard ook te vinden. Het witte keukenblad met de witte glanzende tegelmuur bieden een groot contrast met de kast. Er is een kookplaat op het witte blad om te koken, en een spoeleiland is in het losse keukeneiland te vinden. Ook is er gelegenheid om te zitten aan het keukeneiland om bijvoorbeeld lekker samen te ontbijten. De combinatie van het zwarte en witte is een van de contrasten waar Maaike van Diemen graag gebruik van maakt. Ook het hoogglans en de houten visgraatvloer is een voorbeeld hiervan. Door deze dingen te combineren ontstaat er een gezellig en erg mooie ruimte.

De keuken loopt naadloos door in de eetkamer. De zwarte kast biedt ruimte voor designer items in combinatie met persoonlijke spullen van de bewoners. De grote robuuste houten tafel en bijpassende zitbankjes zijn op maat gemaakt door Louwerse de Jong, ook zijn zij verantwoordelijk geweest voor de uitvoering van de keuken en de grote op maat gemaakte kast.
Ook in de eetkamer is er een combinatie van verschillende natuurlijke materialen en kleuren gebruikt. Opvallend is de sierlijke lichte houten fineer lamp (de Agatha SG) van LZF lamps, die boven de robuuste tafel hangt. Aan een zijde van de tafel staan warme lederen stoelen en de andere kant stoere houten bankjes. Aan de zijde bij de kast kunnen de bewoners heerlijk zitten en genieten van hun uitzicht. Er is een nieuwe achterpui geplaatst van staal en glas. Hierdoor is er veel natuurlijk licht. De grijze vintage velours zitjes zijn gezellig aangekleed met bijpassende kussens. Er zijn een aantal items in de ruimte te vinden die dit alles een originele en mooie finishing touch geven.

De kleurstelling van de eetkamer wordt in de zitkamer aan de voorkant van de woning doorgevoerd. Ook hier staat een grijs meubel, dit meubel heeft een stoere stof met bijpassende kussens in een okergele kleur. Belangrijk in iedere ruimte, maar zeker ook in deze ruimte is de combinatie van oud/vintage en nieuw/modern. Er staat een opvallend en vintage Aziatisch tafeltje uit China.  Prachtig gecombineerd met moderne items zoals de fotolijsten en de kleine porseleinen lamp van Pols Potten, die weer past bij de bijzettafel naast de bank. Er ligt een heerlijk warmgrijs kleed en een warm bruine houten lamp van LZF- lamps (de Anfora SM). In deze ruimte is de perfecte combinatie van vintage en modern en de natuurlijke kleuren zijn een voorbeeld van hoe mooi de ontwerpen van Maaike van Diemen zijn.

Maaike van Diemen is verantwoordelijk geweest voor het ontwerpen van deze ruimtes.

Louwerse de Jong maakt, met veel passie en vakmanschap, uw meubel of complete interieur in het materiaal, de afwerking en de afmetingen die u wenst.

Denise Keus maakt interieur reportages voor diverse Woonbladen en Interieur Architecten, haar fotografie is vaak op OBLY te vinden.

                    

BEN JE PROFESSIONAL EN WIL JE OOK EEN VAN JE PROJECTEN

IN DE SPOTLIGHT ZETTEN?

LAAT HIER JE GEGEVENS ACHTER EN WIJ NEMEN CONTACT MET JE OP. 

 

Deel dit bericht

Anderen bezoekers bekeken ook