Like us op Facebook

of

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

OBLY Tour: Aanbouw Amsterdam

21 Jan, 2016 - Door Sophie Sponselee

Verbouwen is het nieuwe verhuizen. In OBLY Tour deze week een aanbouw ontworpen door Bloem en Lemstra architecten.

Het project
Ontwerp van een aanbouw voor een begane grond woning met souterrain en tuin in Amsterdam.

De bewoners
Jong gezin met 1 kind.

De woonwensen
Het vergroten van de woon- en leefruimte door het plaatsen van een aanbouw met een hedendaagse en moderne afwerking.

Een standaard aanbouw kan door elke aannemer worden gedaan. De kunst zit in het realiseren van een aanbouw die ook esthetisch een meerwaarde voor de woning is. De aanbouw beslaat de gehele achterzijde van deze begane grond woning.

Om deze aanbouw bij de huidige woonruimte te betrekken werd de nieuwe keuken vanuit het bestaande pand tot in de aanbouw geplaatst. Door het toepassen van een naadloze gietvloer in de keuken en de eethoek wordt het gevoel van ruimte geaccentueerd.

CDN_2401-1024x769.jpg

CDN_2423-1024x769.jpg

In het dak van deze uitbouw is een bijzondere lichtstraat ontworpen die de woning van veel licht voorziet. De lichtstraat heeft een zichtbare balkenstructuur waardoor er op zonnige dagen een spel ontstaat van schaduw en licht.

De achterzijde van de aanbouw werd voorzien van 8 openslaande deuren waardoor er een grote connectie met het ruime terras en de aangrenzende tuin wordt gelegd.

DSC_1458-1024x769.jpg

CDN_2514_80-1024x769.jpg

Bloem en Lemstra architectenbureau uit Amsterdam is een autoriteit op het gebied van exclusieve en unieke woonoplossingen op iedere schaal. Het bureau creëert samen met de opdrachtgever een ideale woonomgeving, waarin met veel plezier geleefd kan worden. Sterker nog, ze zien het als een voorrecht.

Dit resulteert in vele bijzondere projecten. Van een verbouwing van een oud pand in Amsterdam, het ontwerp en de realisatie van een villa in Griekenland tot het ontwerpen van een vakantiehuisje op Vlieland. Dit laatste project is zelfs door media wereldwijd opgepakt.

Voor alle projecten en het profiel van Bloem en Lemstra klik hier.

Zelf hier je project presenteren? Stuur ons een mail info@obly.com

Deel dit bericht

Anderen bezoekers bekeken ook