Like us op Facebook

of

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Home is where the ❤ is

29 Jun, 2015 - Door Bram Vogelpoel

Voor de liefhebbers van wonen in het centrum van een stad, deze OBLY Tour, een grachtenhuis aan een van de mooiere grachten van Haarlem. We spraken deze week met Claire Ansems van het gelijknamige interieur ontwerpbureau uit Haarlem. Claire heeft een jarenlange ervaring opgebouwd met zowel het inrichten als verbouwen van particuliere woningen. Door haar ervaring is zij een toegevoegde waarde bij het inrichten van bijvoorbeeld een specifieke ruimte, maar je kan ook voor complete verbouwingen en renovaties bij haar terecht.

Wat ons erg aanspreekt is de harmonie die zij weet te creëren tussen het oude en het nieuwe in haar projecten. Mooie klassieke panden die worden gerenoveerd of ingericht naar het hedendaagse met materialen van hoge kwaliteit.

Het project uit deze OBLY Tour is daar een perfect voorbeeld van. We lopen er samen met Claire doorheen.

Het project
Renovatie van een grachtenhuis in Haarlem

De bewoners
Gezin

De woonwens
Het compleet vernieuwen van de hele woning met de bijbehorende tuin.

De meer dan 100 jaar oude woning ligt in de oude binnenstad van Haarlem. Het is een oud grachtenhuis met een kleine binnentuin en een fraai uitzicht op de oude kerktoren.

 

foto 1.jpg

In de woning is de keuken een echte eye-catcher. De keuken is ontworpen als onderdeel van de gehele ruimte. Door de keuze van deze opstelling behoudt degene die aan het koken is, contact met de leefruimte. De keuken is van het Italiaanse merk Varenna by Poliform.

foto 2.jpg
 
Foto 3.jpg
Foto 4.jpg

Veel van de oppervlaktes in deze woning zijn vervaardigt van Corian®. Dit is een veelzijdig materiaal wat erg geliefd is bij ontwerpers. Corian® wordt buigzaam door middel van verhitten, wat een grote ontwerp vrijheid biedt aan de ontwerper. In deze woning is dit goed terug te zien in bijvoorbeeld het speciaal voor deze keuken ontworpen werkblad.

Foto 5.jpg

In het ontwerp is er veel aandacht voor details. Elk element is van hoogwaardige kwaliteit en met veel zorg verwerkt in het ontwerp, zoals te zien op de onderstaande foto’s.

 

Foto 6.jpg
Foto 7.jpg
Foto 8.jpg

 

Foto 9.jpg
Foto 10.jpg

Op de vloer op de begane grond ligt een gietvloer in een mooie parelgrijze kleur die goed past bij de inrichting. De houtaccenten zijn in iepenhout gecombineerd met eiken. 

In het zitgedeelte van de benedenverdieping een mooi samenspel van het vloerkleed in bijna dezelfde kleur als de gietvloer.

 

Foto 11.jpg
Foto 12.jpg
Foto 13.jpg

 

Foto 15.jpg
Foto 14.jpg

Voor de doorgang naar de stadstuin is er gebruik gemaakt van grote stalen deuren die de het klassieke karakter van de woning benadrukken.

Foto 18.jpg

 

Foto 19.jpg
Foto 20.jpg

Het grachtenpand heeft een heerlijke tuin midden in de stad. De tegels en vloerelementen in de tuin zijn aangepast aan de kleur van de gietvloer zodat de vloer optisch doorloopt naar buiten.

Foto 21.jpg

De badkamer op de 1e etage heeft een corian bad met weggewerkte kranen en een minimalistisch corian wastafelmeubel. Ook hier weer veel zorg voor de details zoals de speakers en de verlichting.

Foto 22.jpg
Foto 23.jpg
Foto 24.jpg
Foto 25.jpg

Op deze foto is de achterzijde van het huis goed in beeld. Waarin duidelijk te zien is hoe optimaal gebruik is gemaakt van de ruimtes met een zo ruimtelijk mogelijke beleving.

Foto 26.jpg

Binnenkort meer projecten van Claire Ansems op OBLY.

Meer informatie over Claire Ansems vind je hier.

Zelf hier je project presenteren? Stuur ons een mail info@obly.com.

Deel dit bericht

Anderen bezoekers bekeken ook