Like us op Facebook

of

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Inspiratie: stijlvolle eetkamers

17 Apr, 2018

Stijlvolle eetkamers

Door: Natasha Tjon-A-Loi

Er is niets zo gezellig als met vrienden of familie aan het eind van de dag samen aan tafel  te eten, te praten en een heerlijk wijntje te drinken. Met een bord op schoot is natuurlijk 'not done' en we besteden dan ook steeds vaker aandacht aan een mooie eethoek of zelfs eetkamer bij de inrichting van ons huis. 

Hoe groot je eethoek kan zijn is afhankelijk van de ruimte. Wat wel belangrijk is en waar je rekening mee moet houden is dat de verlichting klopt en het zitmeubilair comfortabel is. Of je nu kiest voor een hoge eettafel of een bank tegen de muur, je wil natuurlijk dat je gasten zich prettig voelen en de hele avond - van het voorafje tot aan het dessert en de koffie - lekker zitten en ontspannen genieten. 

Laat je inspireren door deze stijlvolle eetkamers in verschillende interieurs, van appartement tot villa. Ontworpen en gerealiseerd door zes eigentijdse professionals. Let ook op de mooie toepassing en combinaties van kleur. Het mag weer!

Eetkamerontwerp Erik Koijen

In het ontwerp van deze eetkamer heeft Erik Koijen een mix van stijlen gebruikt. Van art deco, mid-century tot aan eigentijds design. De materiaal en kleurkeuze hierbij zorgt ervoor dat er een harmonieus en warm geheel ontstaat. 

Erik Koijen is een ontwerper die balans creëert in een interieur door het gebruik van helder omlijnde leefruimten en subtiele contrasten. Zijn uiteindelijke doel is om een comfortabele, mooie leefomgeving te ontwerpen waarbij de opdrachtgever zich thuis voelt. Erik Koijen ontwerpt interieurs waarbij de karakteristieken van de natuurlijke materialen tot hun recht komen met een hip accent en een klassieke inslag. De interieurs zijn echter niet té trendgevoelig.

Eetkamerontwerp Maaike van Diemen

In dit vooroorlogs historisch pand was een groot verlangen naar meer verbinding tussen binnen en buiten. Daarom is in het ontwerp van Maaike van Diemen een moderne aanbouw gecreëerd om dit te verwezenlijken. De keuken is hierdoor erg groot geworden, precies wat de bewoners wilden. Er staat een robuuste houten eettafel die veel contrast biedt met de donkere zwarte muur en de kast en het keukenmeubel.

Een persoonlijke aanpak, dat is waar Maaike van Diemen voor staat. Door te luisteren, te vragen en tussen de regels door te lezen krijgt ze een goed beeld van jouw wensen. Daardoor ontstaat een samenspel met een gezamenlijk doel: het creëren van een interieur waarin jij je thuisvoelt en waar je iedere dag weer blij van wordt.

Eetkamerontwerp SIES Home

Een keukenontwerp voor een prachtige woning in Amsterdam  door SIES Home waarbij een warm kleurenpallet is gebruikt. De eethoek past perfect in de ruimte  door een hoekbank te creëren in combinatie met een ronde eettafel.

SIES HOME Interior Design ontwerpt, adviseert en realiseert sfeervolle interieurs voor particulieren en bedrijven in binnen- en buitenland en heeft de gave om aan ieder interieur een zeer persoonlijke touch te geven. Simone van Os en Esther van Duijvenbode vormen samen het ontwerp team van SIES HOME Interior Design. 

Eetkamerontwerp Drijvers Oisterwijk

Een totaalconcept van een bijzondere verticaal rietgedekte villa in Oisterwijk, compleet ontworpen en gerealiseerd door Drijvers Oisterwijk. Buiten de architectuur waren zij ook verantwoordelijk voor het interieurontwerp, lichtplan en de inrichting. Het donkere hout van de eettafel combineert mooi met de blauwe eetkamerstoelen. Een prachtige kleurencombinatie. 

Drijvers Oisterwijk BV houdt zich al 65 jaar bezig met diverse architectuurprojecten in geheel Noord-Brabant. Restauratie, nieuwbouw, verbouw en interieuropdrachten worden door Niels, Sylvia en Fons steeds met veel enthousiasme en deskundigheid aangepakt. Een hoog kwaliteitsniveau met gevoel voor detaillering staat centraal bij ieder bouwplan.

Eetkamerontwerp Debby Koijen

Debby Koijen.jpg

In het ontwerp van Debby Koijen vind je een samensmelting van verschillende stijlen en materialen. Linnen gordijnen, een roomdivider van schelpen, velours lampenkappen worden mooi gecombineerd met hout en staal in combinatie met een hoogglans vloer. In deze eetkamer wordt donker met licht gecombineerd. Debby Koijen hanteerde geen strakke regels, alles mag door elkaar worden gebruikt waardoor een unieke combinatie ontstaat. 

Het creatieve proces van een interieurontwerp dat tot stand komt geeft Debby Koijen vleugels. Misschien omdat ze ooit stewardess was? Het reizen gaf haar altijd dat gevoel van het onverwachte: andere culturen, nieuwe geuren, prachtige kleuren, indrukken en fijne prikkels. Dat gevoel van vleugels, prikkels en een thuis legt ze ook in haar ontwerpen, vanuit het hart van de opdrachtgever. Met als resultaat dat je trots bent in je nieuwe thuis, waar je telkens opnieuw van kunt genieten. 

Eetkamerontwerp Maaike van Diemen

In dit vooroorlogs historisch pand was een groot verlangen naar meer verbinding tussen binnen en buiten. Daarom is in het ontwerp van Maaike van Diemen een moderne aanbouw gecreëerd om dit te verwezenlijken. De keuken is hierdoor erg groot geworden, precies wat de bewoners wilden. Door de gehele woning is er gespeeld met contrasten. Veel verschillende materialen, stijlen en de contrasten zijn een duidelijk kenmerk van een echt Maaike van Diemen ontwerp.

Een persoonlijke aanpak, dat is waar Maaike van Diemen voor staat. Door te luisteren, te vragen en tussen de regels door te lezen krijgt ze een goed beeld van jouw wensen. Daardoor ontstaat een samenspel met een gezamenlijk doel: het creëren van een interieur waarin jij je thuisvoelt en waar je iedere dag weer blij van wordt.

Eetkamerontwerp Choc Studio

Choc Studio 1.jpg

Choc Studio heeft de begane grond van een stadswoning grondig onder handen genomen. Door aan de achterzijde een deel aan te bouwen, is ruimte ontstaan voor een elegante Italiaanse keuken met kookeiland. De eethoek is geplaatst tussen het zitgedeelte en de keuken. Het ontwerp van het prachtige interieur en de tafel met metalen onderstel is van Choc Studio.

Choc Studio is in 2007 opgericht door Robbert Maarsen en Julia de Jong. Modern chic en eigenzinnig noemen de Haarlemse interieurontwerpers hun stijl. Of het nu gaat om één vertrek of een complete behuizing: Choc Studio zorgt voor het meest optimale ontwerp en ontzorgt in de realisatie ervan. En dat altijd met liefde voor Italiaans design en leefbare luxe als uitgangspunt.


INTERIEURONTWERPERS

Erik Koijen
Maaike van Diemen
SIES Home
Debby Koijen
Choc Studio

(INTERIEUR)ARCHITECTEN

Drijvers Oisterwijk

Kom in contact met deze professionals via de profielpagina's op OBLY of neem contact met ons op. Wij helpen je graag. 

Meer inspiratie nodig voor je eetkamer? Bekijk hier nog meer mooie projecten.

 
 
Deel dit bericht

Anderen bezoekers bekeken ook