Like us op Facebook

of

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Totaalrenovatie van een klassiek Jachthuis

10 Jul, 2015 - Door Bram Vogelpoel

Erik KoijenInterieurarchitecten

Erik Koijen interieurarchitectuur realiseerde dit totaalconcept met veel respect voor het authentieke.

Erik Koijen leeft voor interieur en styling. Onder de 40 maar ondertussen al meer dan 2 decennia actief in dit vakgebied. Steeds meer mensen weten de weg naar hem te vinden, wat je terugziet in de veelzijdige projecten van zijn hand in zowel binnen – als buitenland. De projecten variëren van totaalrenovaties in Brabant tot het ontwerp en de realisatie van een fantastisch mooi Beachhouse op Curaçao.

Het ontwerpbureau richt zich op het ontwerpen van sfeervolle interieurs. Erik ontwerpt totaalconcepten, van de eerste architectonische schetsen, kleuren en meubels tot de laatste accessoires. Zijn stijl kenmerkt zich door de balans te vinden tussen contrasten met het behoud van eenheid. Hij houdt van mooie objecten en natuurlijke materialen die elkaar versterken en in evenwicht houden.

Het project 
Totale renovatie van een klassiek oud Jachthuis in Breda

De bewoners
Gezin 

De woonwensen 
Het in zijn totaliteit renoveren van de woning, met als uitgangspunt het behoud van de authentieke details van de originele woning. 

Een van de eerste kenmerken van deze woning die opvalt is de zeer fraaie stalen serre die de woning een monumentale uitstraling geeft.

 

1.JPG

 

2.JPG

Het huis is gelegen in een bosrijke omgeving op een de van de mooiste locaties van Breda. Een van de uitgangspunten was de mogelijkheid tot het openen van het huis naar de tuin, waardoor er een eenheid is gecreëerd met de omgeving.

Cover.JPG

 

3.JPG

Er is gekozen voor luxe materialen die tegelijkertijd een natuurlijke uitstraling hebben en karakter geven aan het interieur zoals diverse soorten marmer. Hier bijvoorbeeld in de schouw

4.JPG

De keuken is uitgevoerd in Wengé

5.JPG
6.JPG
7.JPG

 

8.JPG
9.JPG

De door de tijd verzamelde collectie van kunst, meubelen en objecten van de opdrachtgevers speelde een nadrukkelijke rol bij het ontwerp

10.JPG

 

11.JPG
12.JPG

Alle toevoegingen en aanpassingen zijn gedaan in heldere en moderne belijningen van deze tijd. Daarbij is gekozen voor een aantal rigoureuze ruimtelijke ingrepen

13.JPG
14.JPG

Er is gekozen voor verschillende ruimtes in het huis te creëren passend bij de verschillende jaargetijden en momenten van de dag. De woonkamer speelt een centrale rol 

15.JPG

Ook de badkamer is uitgevoerd in mooie luxe materialen

16.JPG
17.JPG

Deze hele renovatie heeft een geruime tijd in beslag genomen met veel besprekingen en overleg met de opdrachtgevers. De relatie en ontwikkelingen met deze opdrachtgevers continueren. In deze tijd is er een goede band ontstaan en is er afgesproken een paar keer per jaar contact te houden over dit project.

 Voor alle projecten en het profiel van Erik Koijen Interieurarchitectuur klik hier

 Zelf hier je project presenteren? Stuur ons een mail info@obly.com.

Deel dit bericht

Anderen bezoekers bekeken ook