Like us op Facebook

of

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Uitbouw jaren '30 woning

25 Oct, 2018

Bob RomijndersArchitecten

Wanneer je meer licht en ruimte in je woning wilt creëren, is een uitbouw een goede uitkomst om dat te realiseren. Vooral bij een jaren ’30 woning wordt er tegenwoordig steeds vaker voor een dergelijke uitbreiding gekozen in de vorm van een grote, open leefkeuken. Glazen puien en lichtstraten zorgen voor meer licht in je woning en het gebruik van het staal in de uitbouw past weer goed bij het industriële, vooroorlogse karakter van de jaren ’30 woning.

Zo heeft Bob Romijnders architecten voor een jaren ’30 woning in Nijmegen een ontwerp gemaakt voor een moderne uitbouw en een nieuwe indeling van de begane grond. Hierbij is ook een nieuwe inrichting van de leefkeuken gerealiseerd, met een geslaagd eindresultaat!

Op de onderstaande foto's de oude en nieuwe situatie naast elkaar waarbij het verschil duidelijk zichtbaar is.

Openheid

De belangrijkste wens van de bewoners was om de hokkerige begane grond meer openheid te geven en de leefkeuken meer te betrekken bij de andere ruimtes van de begane grond. Door met respect om te gaan met de originele jaren-30 details, maar mét  het toevoegen van een groot stalen kozijn, heeft de uitbouw in z’n geheel een stoer karakter gekregen.

Meer licht

De bewoners wilden ook meer ruimte en lichtinval creëren. Ook wensten de bewoners meer verbinding met de tuin. De grote, stalen pui zorgt voor veel lichtinval over de gehele beneden verdieping. Door de toevoeging van een lichtstraat in het plafond van de uitbouw zorg je voor nog meer licht. Dit resulteert in een aangenaam woonklimaat.

Klassiek en modern

In het ontwerp is goed gekeken naar de bestaande constructie van de woning zodat het aantal veranderingen aan de woning tot een minimum beperkt kon worden. Zo is er een bestaande kolom bewaard gebleven en op een charmante manier opgenomen in het keukeneiland. Door vanaf dat punt het plafond te verlagen, ontstond er een zichtbare overgang tussen het oude eetgedeelte en het nieuwe gedeelte.

Afwerking

Samen met de bewoners is er voor een houten visgraatvloer gekozen die van achter tot voor in de woning doorgetrokken is. In de uitbouw zijn geen radiatoren zichtbaar omdat deze verwerkt zijn in de wand.

Meer mooie projecten van Bob Romijnders architecten zien?

Bekijk hier hun OBLY profiel pagina.

Deel dit bericht

Anderen bezoekers bekeken ook