Like us op Facebook

of

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Van huurwoning naar ruime loft

13 Jun, 2017

i29 interior architectsInterieurarchitecten

Deze grote voormalige huurwoning is door i29 interior architects volledig verbouwd tot een ruime loft. Gesitueerd in de bekende wijk de Pijp in Amsterdam was de huurwoning niet meer naar de wens van de bewoners. 

I29 interior architects is een creatief en veelzijdige ontwerpstudio, opgericht door Jaspar Jansen en Jeroen Dellensen. Samen met hun team van vakmensen hebben zij al verschillende nationale en internationale prijzen mogen ontvangen voor hun werk.  Het bedrijf staat voor een methode waar interieur en exterieur samen een geheel vormen. Door het juiste gebruik van kleur, materiaal en zelfs typografie. Er is altijd een oplossing voor iedere ruimte, waar een bijzonder mooi eindresultaat de standaard is. Eenvoudigheid en contrast zijn de basisprincipes waarin zij geloven. 

Deze loft is een heerlijke plaats waar de bewoners trots op mogen zijn. Een mooi staaltje werk van deze veelzijdige ontwerpstudio.

Met maar liefst een oppervlakte van 120 m² is de woning volledig getransformeerd. Door het gebruik van veel wit en licht hout is het een ruime aangename leefruimte geworden. Het interieur is uitgevoerd met materialen zoals eiken wandpanelen en wit gestucte wanden. De combinatie met de grijze gietvloeren en het gedeeltelijk zwarte meubilair zorgt voor de contrasten in deze fantastische loft.

Een groot wandmeubel loopt over de volle lengte van het huis. Hiermee worden de woonkamer en keuken bijzonder stijlvol met elkaar verbonden. Dit wandmeubel is buiten de verbinding en het mooie design ook erg praktisch. Er zijn kasten in opgenomen met eikenhouten deuren, er is een televisiemeubel in ontworpen en een keukenblad is hierin geïntegreerd. Het keukengedeelte kan met een grote eikenhouten schuifwand worden afgesloten, waarmee deze volledig aan het zicht onttrokken wordt.

Centraal in de ruimte die als keuken wordt gebruikt staat een rank keuken eiland, waardoor de ruimte heel open blijft. Voor het contrast is er voor dit meubel, net zoals voor veel andere meubelen in de ruimte, voor zwart gekozen. Dit ontwerp past perfect in de ruimte en is uiteraard bijzonder functioneel om te koken en door het lange blad ook zeer praktisch in gebruik.

Op de zolderverdieping zijn 2 slaapkamers gesitueerd en daartussen ligt de badkamer. In elke slaapkamer is er een mooie ingebouwde kastenwand gemaakt, waardoor de beide slaapkamers heel ruimtelijk en strak zijn.  De gehele zolderkap is gestript en de kapconstructie is geheel in het zicht gelaten. Er is gekozen voor een geheel witte afwerking gecombineerd met een eikenhouten vloer, waardoor ook hier weer dezelfde sfeer aanwezig is als beneden. Deze sfeer loopt door in de badkamer. Het heeft een ingebouwd bad en een op maat gemaakte wastafel. Deze is uitgevoerd in LG Hi-Macs, een solid surface materiaal wat ongekende ontwerpmogelijkheden biedt vanwege haar unieke samenstelling en producteigenschappen.

Echt een heel geslaagd project weer van i29 interior architects. Voor een nog duidelijker beeld van het heldere en eenvoudige ontwerp ook bijgevoegd de plattegronden. Hierin is duidelijk te zien de eenvoud van het ontwerp.

 

i29 interior architects heeft al vele prijzen mogen ontvangen. Kijk vooral op hun site voor alle gerealiseerde projecten.

Kooijmans interieurs Amsterdam heeft al het maatwerk interieur in deze woning gerealiseerd. Zij hebben al vaker met i29 samengewerkt met iedere keer een super strak eindresultaat.

De Heren 6 bouwbedrijf heeft de bouw gerealiseerd. Bij De Heren 6 bouwbedrijf bent u aan het juiste adres voor alle werkzaamheden die ook maar iets met “bouw” te maken hebben. Of het nu gaat om het bouwen van een complete (luxe) woning, of het aan-of opbouwen van een bestaande woning, zij hebben de juiste mensen en de kennis.

Ewout Huibers is verantwoordelijk voor de mooie fotografie. Hij is gespecialiseerd in interieur- en architectuurfotografie.

                    

Ben je professional en wil je ook een van je projecten

in de Spotlight zetten?

Laat hier je gegevens achter en wij nemen contact met je op. 

 

Deel dit bericht

Anderen bezoekers bekeken ook