Like us op Facebook

of

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Van schoolgebouw naar luxe penthouse

27 Jul, 2017 - Door Lisanne Kwerreveld

SIES HOME Interior DesignInterieurontwerpers

SIES home Interior Design bestaat uit Simone van Os en Esther van Duijvenbode, samen vormen zij sinds 2011 een zeer succesvol ontwerp duo. Ze ontwerpen en realiseren sfeervolle interieurs met een geheel eigen signature voor particulieren en bedrijven. Ze geven advies en ontwerpen de mooiste interieurs in hun ontwerpstudio en inspirerende showroom in het mooie Ouderkerk aan de Amstel.


Wij van OBLY zijn dol op unieke woningen en dit penthouse is met recht uniek te noemen. Het oorspronkelijke gebouw dateert uit 1890 en deed vroeger dienst als school. Het pand is volledig gerenoveerd tot een prachtig appartement waar vele oude elementen bewaard zijn gebleven om het karakter van de oude Amsterdamse school te behouden. Het hele penthouse heeft een woonoppervlakte 180m2 met een balkon en dakterras van 73m2. We laten je door middel van prachtige fotografie van Sonja Velda zien hoe deze bijzondere woning er na de zeer geslaagde renovatie uitziet.

Sies Home Interior Design is verantwoordelijk voor het ontwerp, de styling en realisatie van dit penthouse. De hele woning is tot in de puntjes schitterend afgewerkt. Ondanks de enorme verbouwing zijn de oude details bewaard gebleven. Dit is voornamelijk te zien in het trappenhuis. Op de laatste foto’s van deze blog kun je meer detail foto’s bekijken van deze prachtige oude elementen.

Hoewel dit enorme statige pand volledig gerenoveerd is, heeft het hele proces van het ontwerp tot de oplevering slechts vijf maanden geduurd. In deze vijf maanden heeft Sies Home een indeling voor de woonkamer gemaakt, een ontwerp voor de keuken gecreëerd en de juiste materialen en kleuren uitgezocht. 

Gelijk bij binnenkomst via de entree krijg je een bijzonder gevoel. Deze entree heeft veel allure, dit komt voornamelijk door het prachtige oorspronkelijke mozaïek. De opvallende lamp is Anwart van Parachilna. Wat modern is en een mooi contrast biedt is het vele gebruik van zwart staal. Deze industriële look geeft de klassieke elementen een stoere look. Via deze entree loop je zo de woonkamer met keuken binnen.

De grote en vooral lichte ruimte heeft voldoende plaats voor een ruim eetgedeelte en een grote keuken. Door middel van verschillende kleuren en materialen zijn de ruimtes verdeeld. Bij binnenkomst geniet je van het licht dat hier volop aanwezig is. De witte keuken heeft een los kookeiland, voorzien van PITT-Cooking. Het aanrechtblad is van Carrara marmer en alle benodigde apparatuur is aanwezig. Er is een wijnkoelkast, een vitrinekast en een enorme inbouw kast. Deze kast loop naadloos door in de ingebouwde zithoek met vaste bank. Wat gelijk opvalt is het gele behang. Dit behang is van Daniela y Gaston, de Jielde verlichting complimenteert het gedeelte. Ook de details zoals de gouden stof waar ook de kussens van gemaakt zijn en de grijze stoelen maken het een geheel. Een erg prettig eetgedeelte, waar zeker veel gebruik gemaakt zal worden.

Op de onderstaande foto is te zien dat er ook een ruim balkon aanwezig is. Door alle grote raampartijen en het gebruik van glazen stalen deuren is er in iedere ruimte veel natuurlijk daglicht. Ondanks dat de zitkamer een donkerdere kleur heeft gekregen dan de keuken, is het toch een prettige lichte kamer. 

De hele woonkamer is geschilderd in petrol van Ressource om een intieme, warme uitstraling te creëren. De ruimte is in tweeën gedeeld door middel van een center piece. De kast heeft dezelfde warme blauwe kleur en de inrichting van de kast maakt het geheel erg interessant. De extra diepe bank is van Marac en er ligt een sisal vloerkleed van Cunera. Dit alles maakt het een gezellige zitkamer.

Ook een mooi item is de design klassieker Phantella van Louis Poulsen, deze komt volledig tot zijn recht naast de, misschien wel net zo mooie, piano.

Aan de zitkamer zit de studeerhoek geïntegreerd. Dit loopt door, maar door de kasten en meubel een andere kleur te geven is het een aparte ruimte geworden.

Ook de oude elementen van de school zijn nog zichtbaar in de gangen. De oude tegelvloer en het mozaik op de trappen zijn bijzondere details die bewaard zijn gebleven. Bekijk hieronder hoe prachtig mooi de oude elementen van de trappen en de oorspronkelijke vloer eruitzien. 

SIES HOME Interior Design ontwerpt, adviseert en realiseert interieurs voor particulieren en bedrijven in binnen- en buitenland.

Sonja Velda Fotografie fotografie

                    

BEN JE PROFESSIONAL EN WIL JE OOK EEN VAN JE PROJECTEN

IN DE SPOTLIGHT ZETTEN?

LAAT HIER JE GEGEVENS ACHTER EN WIJ NEMEN CONTACT MET JE OP. 

 

Deel dit bericht

Anderen bezoekers bekeken ook