Like us op Facebook

of

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
TIJDLOZE WELLNESSTUIN AAN DE ALBLAS
TIJDLOZE WELLNESSTUIN AAN DE ALBLAS
TIJDLOZE WELLNESSTUIN AAN DE ALBLAS
TIJDLOZE WELLNESSTUIN AAN DE ALBLAS
TIJDLOZE WELLNESSTUIN AAN DE ALBLAS
TIJDLOZE WELLNESSTUIN AAN DE ALBLAS
TIJDLOZE WELLNESSTUIN AAN DE ALBLAS
TIJDLOZE WELLNESSTUIN AAN DE ALBLAS
TIJDLOZE WELLNESSTUIN AAN DE ALBLAS
TIJDLOZE WELLNESSTUIN AAN DE ALBLAS
TIJDLOZE WELLNESSTUIN AAN DE ALBLAS
TIJDLOZE WELLNESSTUIN AAN DE ALBLAS
TIJDLOZE WELLNESSTUIN AAN DE ALBLAS
TIJDLOZE WELLNESSTUIN AAN DE ALBLAS
TIJDLOZE WELLNESSTUIN AAN DE ALBLAS
TIJDLOZE WELLNESSTUIN AAN DE ALBLAS
TIJDLOZE WELLNESSTUIN AAN DE ALBLAS
TIJDLOZE WELLNESSTUIN AAN DE ALBLAS
Ruimte

Een groot deel van de Zuid-Hollandse gemeente Alblasserdam bestaat uit water. Naast de Alblas, die uitmondt in de Noord, zijn er nog een aantal meren, sloten en andere wateren. Geen wonder dat water centraal staat in dit prestigieuze project. De bestaande tuin is grondig onder handen. Het resultaat: een idyllische plek die een meerwaarde vormt voor zijn feeërieke omgeving.

Blauw panorama | We kregen de opdracht om de ruime tuin, die een tiental jaar eerder werd aangelegd, helemaal opnieuw in te richten. Het zwembad moest de kers op de taart zijn, maar mocht het uitzicht van de tuin niet domineren in het koude seizoen. Daarom werd het niet te dicht bij de woning geplaatst. Om de illusie van een aansluitende waterlijn te vergroten, werd de infinity pool dicht bij de waterkant aangelegd. De bijzondere glasmozaïek geeft het bad karakter, terwijl de ingebouwde verlichting ’s avonds een sprookjesachtige sfeer schept.

Nature meets design | Langs het zwembad staan twee karaktervolle meerstammige bomen (Campinus betulus) in parasol-dakvorm, die zó uit de Alblas lijken op te doemen. De achterkant van het bad heeft een verhoogd muurtje met glasmozaïek én een ingewerkte waterval. De Greenwood-vlonderbaan loopt aan de boven- en voorzijde door op een ander laag muurtje. Als finishing touch: drie handgemaakte designpotten van Atelier Vierkant; vijf hoge plantenbakken met rvs-rand, gevuld met buxusbollen; en een stoere buitendouche van Jee-O.

Tijdloze klasse | In deze tuin dragen alle elementen bij tot een rustig, harmonieus en hedendaags gevoel. Er is uitsluitend gewerkt met zachte tinten en materialen met een natuurlijke uitstraling: grijze Greenwood-planken voor het pad langs het zwembad en het zonneterras, antracietkleurige tegelbestrating in Oud-Hollandse Schellevis, siergrind Black Beauty en Charcoal-natuursteenstrips. We behielden het merendeel van de aanwezige bomen, waaronder fruitbomen en knotwilgen. De wintergroene cilindervormige steeneiken zorgen jaarrond voor een zomerse sfeer. Het mooie paars van Salvia en lavendel zorgt her en der voor een subtiel toefje kleur.

Maximale beleving | De tuin en de omgeving lopen harmonieus in elkaar over. Het ontwerp is evenwichtig, duurzaam en met veel oog voor details. In dit stijlvolle kader is volop ruimte tot ontspanning, een schitterend uitzicht op het water dat de woning omzoomt, en een verrassende belijning die bijzondere perspectieven biedt.

?
Vergelijkbare projecten