Like us op Facebook

of

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Woonhuis Bedaux-Nagengast - exterieur
Woonhuis Bedaux-Nagengast - exterieur
Woonhuis Bedaux-Nagengast - exterieur
Woonhuis Bedaux-Nagengast - exterieur
Woonhuis Bedaux-Nagengast - exterieur
Woonhuis Bedaux-Nagengast - exterieur
Woonhuis Bedaux-Nagengast - exterieur
Woonhuis Bedaux-Nagengast - exterieur

Door een aanpassing van het bestemmingsplan ontstond aan de rand van een woonwijk uit de jaren dertig ten oosten van het centrum van Tilburg een bouwkavel. Op deze plek ontwierp Thomas Bedaux voor zijn gezin een woonhuis.
De materiaalkeuze, een gele baksteen, is geïnspireerd op een aantal iconische gebouwen uit de omgeving zoals de voormalige Rijks-HBS en de Lourdeskerk. Aan het eind van de Reinier de Graafstraat is een ranke woning van 3 lagen opgericht.

Het huis ligt op de grens van drie bijzondere werelden; de bestaande woonwijk, een boerenerf en een begraafplaats. De verschillende ruimten van het huis, uitgevoerd met verschillende hoogtes en dimensies, bieden verrassende uitzichten op deze omgeving. De locatie in de bestaande stadskern, de hoogwaardige materialen, de zware isolatie, de ori├źntatie, de warmtepomp en de zonnepanelen maken deze woning tot een uiterst duurzaam huis.

?
Vergelijkbare projecten